• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Fast Retailing verhoogt winstprognose

Fast Retailing verhoogt winstprognose

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fast Retailing heeft de winstprognose voor het boekjaar tot 31 augustus naar boven bijgesteld dankzij beter dan verwachte omzet van de Uniqlo keten.

Het Japanse modeconcern zei dat het nu een operationele winst van 200 miljard yen (1,55 miljard euro) verwacht voor het lopende boekjaar tot en met augustus. Dat is 11 procent meer dan het aanvankelijk had voorspeld. Volgens Reuters hadden analisten een gemiddelde prognose van 197,25 miljard yen gemaakt.

Ook stelde het bedrijf de omzetprognose bij van 1,60 biljoen yen naar 1,65 biljoen yen (128 miljard euro). De nettowinst zal naar verwachting 120 miljard yen bedragen, in plaats van 100 miljard yen.

Fast Retailing heeft een ambitieus uitbreidingsplan voor Uniqlo ingezet, hetgeen nu zijn vruchten afwerpt. De keten telt inmiddels mondiaal 1600 winkels, waarvan 46 procent buiten Japan. Topman Tadashi Yanai zei onlangs dat het merk dit najaar meer winkels in het buitenland zou hebben dan in thuisland Japan. Vooral in China en omstreken worden veel winkels geopend en het doel is om binnen vijf jaar meer dan 1000 winkels in de regio te hebben. Eind februari telde het gebied nog 415 filialen.

De omzet steeg in de eerste helft in Japan met 12 procent. Buiten Japan groeide de omzet met 49 procent, met name door een harde groei in China en Zuid Korea.

Het bedrijf waarschuwde echter dat de zwakke yen voor hogere importkosten zou zorgen. Als gevolg gaat Uniqlo de prijzen van ongeveer een vijfde van de producten in Japan vanaf dit najaar met zo’n 10 procent verhogen.

Fast Retailing
Uniqlo