• Home
  • Nieuws
  • Business
  • FT: 'Mogelijke fusie Burberry x Coach van de baan'

FT: 'Mogelijke fusie Burberry x Coach van de baan'

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Britse luxeconcern Burberry heeft dit jaar meerdere overname biedingen van het Amerikaanse Coach afgeslagen. Dat meldt de Financial Times op basis van diverse anonieme bronnen. Met de publicatie in de gerenommeerde krant wordt het gerucht opnieuw gevoed dat Coach een overname of fusie met de Britse branchegenoot nastreefde, maar volgens hetzelfde artikel is een mogelijke deal tussen de twee partijen nu definitief van de baan. Geen van beide partijen heeft op de geruchten gereageerd.

Coach zou volgens de krant kort na de zomer een aantal maal hebben geprobeerd om met Burberry in zee te gaan en meerdere informele voorstellen hebben gedaan. Een van de bronnen die in het artikel wordt opgevoerd zegt dat Coach waarschijnlijk meer succes zou hebben gehad als het bedrijf Burberry een paar maanden eerder had benaderd. In de eerste helft van dit jaar worstelde het Britse luxeconcern met teruglopende omzetten in Azië, vragen over de capaciteiten van CEO Christopher Baily en vrees voor de gevolgen van een Brexit. Maar in juli 2016 werd Marco Gobbetti benoemd als CEO en de in september gelanceerde 'see now, buy now' catwalkshow tijdens London Fashion Week was een succes. De aandelenkoers van het bedrijf is na een dieptepunt in juni ook weer redelijk opgekrabbeld.

Een fusie tussen de twee bedrijven zou hebben geresulteerd in een mondiale fashion groep met een marktwaarde van meer dan 20 miljard dollar. Coach, waar ook het schoenenmerk Stuart Weitzman onder valt, maakt geen geheim van zijn belangstelling voor de Europese markt en de wens uit te breiden in outerwear. Over de mogelijkheden van een overname of fusie zwijgt het bedrijf echter in alle talen. Ook Burberry geeft geen commentaar.

Burberry
Coach