• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Gap ziet winst fors dalen in Q1

Gap ziet winst fors dalen in Q1

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Amerikaanse modegroep Gap Inc zag de nettowinst in het eerste kwartaal met maar liefst 47 procent dalen naar 127 miljoen dollar (113,3 miljoen euro) of 32 cent per aandeel, geheel naar verwachting.

Op 9 mei maakte het bedrijf bekend dat de netto omzet met 6 procent was gedaald naar 3,44 miljard euro (3,02 miljard euro).

Tevens kondigde Gap het voornemen aan om 75 winkels van de merken Old Navy en Banana Republic in het buitenland te sluiten, waaronder alle 53 Old Navy vestigingen in Japan. Het bedrijf wil zich namelijk gaan concentreren op de Amerikaanse thuismarkt en China om zo weer winstgevend te worden. Dit bericht werd positief ontvangen op Wall Street. Gap aandelen stegen met 4,2 procent na een daling van ongeveer 30 procent sinds het begin van dit kalenderjaar.

De groep telt 1.209 Old Navy filialen in Noord-Amerika en 69 in Azië en 607 Banana Republic vestigingen in Noord Amerika en 61 in Azië en Europa. Met de sluiting van deze winkels zal Gap een omzetverlies van ongeveer 250 miljoen dollar moeten incasseren, maar bespaart het wel 275 miljoen dollar op bruto jaarbasis.

Gap wilde de winstverwachtingen van 2,20 tot 2,25 dollar voor boekjaar 2016 niet bevestigen en zei dat ’trends in het moderetail landschap eerst moesten verbeteren’ wil het de winstprognose van 1,92 dollar per aandeel, die door analisten verwacht wordt, behalen.

Gap