• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ‘Grote retailers laten werknemers in de toekomst deels thuiswerken, deels op kantoor’

‘Grote retailers laten werknemers in de toekomst deels thuiswerken, deels op kantoor’

Door Nora Veerman

21 jun. 2021

Business

Beeld: Unsplash

Hoewel thuiswerken binnenkort niet langer meer de norm hoeft te zijn, lijkt het erop dat de volle kantwoorweek niet overal terug zal keren. Zo kiezen meerdere grote retailketens na de coronacrisis voor een ‘hybride’ werkvorm: werknemers werken deels thuis en deels op kantoor, zo concludeerde RetailTrends op basis van een rondgang.

Uit de rondgang bleek dat onder meer Wehkamp, C&A, Action en Jumbo medewerkers vaker laten thuiswerken dan voor de coronapandemie. Het online warenhuis krijgt eind dit jaar dan ook een nieuw hoofdkantoor, dat kleiner is dan het vorige. Voor vierhonderd medewerkers zijn dan 350 plekken beschikbaar. Een groot deel daarvan is flexibel.

Action zegt momenteel te werken aan een plan voor ‘hybride werken’. De bedoeling is dat ‘medewerkers, afhankelijk van hun functie, wensen en mogelijkheden, een deel van de tijd vanuit huis werken en het kantoor meer voor samenwerk- en overlegmomenten wordt ingericht’. Ook C&A zal na de zomer hybride werken introduceren ‘als de huidige tendens zich voortzet’.