• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Guess boekt beter dan verwachte winst in Q1

Guess boekt beter dan verwachte winst in Q1

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Guess Inc. kampt net als vele andere Amerikaanse modebedrijven met de negatieve effecten van de sterke dollar, maar wist met kostenbesparingen het verlies van een jaar geleden te herstellen. De bedrijfsaandelen stegen als gevolg met ruim 5 procent.

Het concern rapporteerde een nettowinst van 3,3 miljoen dollar (2,99 miljoen euro) vergeleken met een verlies van 2,1 miljoen dollar in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De analisten die hun schattingen met Yahoo Finance hadden gedeeld, hadden geen van allen een winst verwacht, aldus WWD.

Volgens Guess heeft het bedrijf kostenbesparende maatregelen getroffen die in het eerste kwartaal leidden tot een kostendaling van gemiddeld 9,5 procent. De inventarissen daalden het afgelopen jaar met 12,4 procent.

In tegenstelling tot de winststijging daalde de omzet met 8,4 procent in het eerste kwartaal, en bleef zonder de effecten van wisselkoersen gelijk. Wall Street had een beter resultaat verwacht. De vergelijkbare omzet daalde in de Verenigde Staten en Canada met 5,9 procent, deels door een stijging van de online omzet van 13,8 procent naar 18,2 miljoen dollar (16,5 miljoen euro).

In Europa steeg de vergelijkbare omzet met enkele cijfers. Guess topman Paul Marciano noemde de resultaten aanmoedigend en zei dat er tekenen van aanhoudend herstel zijn voor het tweede kwartaal. “We zullen blijven concentreren op de uitvoering van strategische initiatieven die de winstgevendheid van het bedrijf moeten verbeteren,” zei hij.

De Europese omzet daalde met 13,7 procent maar steeg tegen constante wisselkoersen met 8 procent. In Noord Amerika daalde de omzet met 6,2 procent (-4 procent tegen constante wisselkoersen), terwijl in Azië de omzet met 8,7 procent zakte (-6 procent tegen constante wisselkoersen).

Guess verwacht voor het tweede kwartaal een winst per aandeel van 12 cent, minder dan de 18 cent die analisten hadden voorspeld. Voor het volledige boekjaar maakte het bedrijf echter een prognose die grotendeels hoger ligt dan de gemiddelde verwachting van analisten.

Guess