• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Hudson’s Bay: 100 miljoen dollar voor Nederlandse expansie

Hudson’s Bay: 100 miljoen dollar voor Nederlandse expansie

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Warenhuisketen Hudson’s Bay heeft de kredietfaciliteit verhoogd met 350 miljoen dollar (327 miljoen euro) naar een totaalbedrag van 2,25 miljard dollar (2,1 miljard dollar). Van die 350 miljoen is 100 miljoen dollar (93,5 miljoen euro) toegewezen aan de financiering van de activiteiten in Nederland.

CFO Paul Beesley laat in een persbericht weten: "Deze wijziging van onze ‘Global ABL’ biedt extra financiële flexibiliteit voor Hudson’s Bay Company. Onze solide kapitaalstructuur wordt ondersteund door lange termijn hypotheken op onze flagship stores op 5th Avenue, en we zijn blij dat we de balance sheet met deze wijziging verder kunnen versterken. Als we onze eerste Hudson's Bay winkels te openen later dit jaar in Nederland openen, zullen we in staat zijn om een beroep doen op deze faciliteit die ons helpt om onze inventaris en ander werkkapitaal te financieren in verband met de toetreden tot deze markt.”

Hudson’s Bay Company gaat dit jaar zo’n 20 winkels openen in Nederland, waaronder filialen van Hudson’s Bay en Saks 5th. De eerste winkel wordt de flagship store in Amsterdam. Wereldwijd heeft de warenhuisketen meer dan 480 winkels en 66.000 medewerkers. Andere warenhuisketens die het bedrijf exploiteert zijn Lord & Taylor, Saks Fifth Avenue, Gilt, Home Outfitters, Galeria Kaufhof, Galeria Inno en Sportarena.

Wilt u weten in welke steden Hudson's Bay en Saks off 5th zich vestigen? Bekijk het op de kaart.

Beeld: Hudson’s Bay

Hudson's Bay