• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Hudson’s Bay lijdt groter verlies in Q1, omzet stijgt

Hudson’s Bay lijdt groter verlies in Q1, omzet stijgt

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Canadese Hudson’s Bay Co. boekte in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een ruimer verlies van 97 miljoen Canadese dollar (67,4 miljoen euro), of 53 cent per aandeel, vergeleken met een verlies van 49 miljoen, of 27 cent per aandeel vorig jaar. De groep weet de daling aan hogere kosten en huur.

Het bedrijf, dat onlangs bekend maakte de Nederlandse markt te betreden met zijn Hudson’s Bay en Saks Off Fifth retailformules, zag de omzet met maar liefst 59 procent stijgen naar 3,3 miljard Canadese dollar (2,3 miljard euro). Analisten hadden volgens Reuters een prognose van 3,28 miljard Candese dollar gemaakt.

Het bedrijf dankte de groei grotendeels aan de overname vorig jaar van de Duitse Galeria Kaufhof Group en eerder dit jaar van onlineretailer Gilt. Ook droeg de kracht van de Canadese tak bij aan de hoger dan verwachte omzet.

De totale vergelijkbare omzet steeg met 4,4 procent, maar zonder de effecten van wisselkoersen daalde deze met 1 procent. De vergelijkbare omzet bij warenhuizen steeg met 2,3 procent.

De brutomarge steeg met 0,7 procent naar 41,9 procent.

Hudson’s Bay is van plan de Europese merchandising activiteiten te herstructureren om de kosten te drukken. Ook besteedt het nu het onderhoud van de IT systemen in Noord-Amerika uit. Hiermee bespaart de groep per jaar zo’n 16 miljoen Canadese dollar, bovenop de jaarlijkse besparingen van 75 miljoen Canadese dollar die het verwacht te halen of zelfs te overtreffen.

Het bedrijf bevestigde zijn eerdere prognose voor het volledige boekjaar, ondanks het feit dat Noord-Amerikaanse consumenten momenteel minder uitgeven.

Hudson's Bay