• Home
  • Nieuws
  • Business
  • IC Group ziet omzet en winst stijgen in Q1

IC Group ziet omzet en winst stijgen in Q1

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Deens modebedrijf IC Group - voorheen IC Companys - heeft in het eerste kwartaal van het boekjaar goede resultaten geboekt. Het moederbedrijf van modemerken als Malene Birger, Peak Performance en Tiger of Sweden noteerde een omzet van 843 miljoen Deense kroon (113 miljoen euro). Dat is een stijging van 1,8 procent, of 3 procent in lokale valuta.

De brutowinst van IC Group bedroeg 477 miljoen Deense kroon (63,9 miljoen euro) in het eerste kwartaal en de brutomarge steeg met 1,4 procentpunt naar 56,6 procent. De operationele winst nam toe met 15,6 procent naar 163 miljoen Deense kroon (21,8 miljoen euro) ten opzichte van vorig jaar. De resultaten werden aangedreven door de premium merken van de modegroep, zo meldt het bedrijf.

Met een omzet van 343 miljoen Deens kroon (45,9 miljoen euro) is sportmodemerk Peak Performance nog steeds het belangrijkste merk van het modeconcern. Dit is echter wel een daling van 2,8 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 78 miljoen Deense kroon (10,4 miljoen euro). De omzet van Tiger of Sweden nam toe met 3 procent naar 277 miljoen Deense kroon (37,1 miljoen euro). Het merk noteerde een bedrijfsresultaat van 53 miljoen Deense kroon (7,1 miljoen euro). Inkomsten van modemerk Malene Birger groeiden het snelst met 7,2 procent naar 104 miljoen Deense kroon (13,9 miljoen euro). Het bedrijfsresultaat bedroeg 13 miljoen Deense kroon (1,7 miljoen euro).

Na de omzetdaling van IC Group’s non-core businesses - de merken Saint Tropez en Designers Remix - vorig jaar, noteerden ze een omzetstijging van 3,7 procent in het eerste kwartaal. De merken zagen het bedrijfsresultaat echter dalen van 11 miljoen Deense kroon (1,4 miljoen euro) naar 10 miljoen Deense kroon (1,3 miljoen euro). De modegroep verwacht aan het einde van het boekjaar uit te komen op een omzetstijging van 4 procent.

IC Group