Inditex ziet omzet met 8 procent stijgen in 2014

De Inditex Group heeft in 2014 een omzet van 18,12 miljard euro geboekt, wat neerkomt op een stijging van 8 procent. De netto-omzet in lokale valuta steeg met 11 procent in het fiscale jaar. De omzetgroei bij een gelijkblijvend aantal winkels kwam uit op 5 procent, wat een like-for-like omzetgroei van 23 procent in de afgelopen 5 jaar betekent. De nettowinst kwam uit op 2,5 miljard euro; een groei van 5 procent ten opzichte van 2013. De EBITDA steeg met 5 procent tot 4,1 miljard euro.

Aan het eind van 2014 opende Inditex 343 winkels in 54 landen. In totaal heeft het bedrijf 6.683 vestigingen in 88 landen. In 2014 werden er op 54 nieuwe markten nieuwe winkels geopend. Zo werd onder andere de Albanese markt toegevoegd. Een paar van de meest opvallende flagship stores van Zara werden geopend in Zurich, Miami, Madrid, Krakau, Hongkong en Shanghai. In China zijn nu meer dan 500 Zara-winkels in 60 steden.

Andere ketens van de Inditex Group openden ook winkels, zoals de Pull & Bear-winkels in Amsterdam en Milaan, de Massimo Dutti-winkels in Wenen en Palma de Mallorca, de Bershka-winkel in Turijn, de Uterqüe-winkel op de luchthaven van Madrid, de Stradivarius-winkel in Osaka, de Uterqüe-winkel in nieuwe stijl op de luchthaven van Barcelona, de Oysho-winkel in Barcelona en de Zara Home-flagship store in Londen. In 2015 heeft Zara Home ook haar eerste winkels in Australië geopend. Inditex ziet omzet met 8 procent stijgen in 2014

Inditex rolt e-commerce verder uit in Azië

De nieuwe winkels die gepland staan voor dit jaar zijn onder andere prominente vestigingen in Londen en Barcelona. Ook worden er winkels geopend in verschillende Amerikaanse steden, waaronder drie vestigingen in New York. In 2014 heeft de Inditex Group ook verschillende webwinkels uitgerold, waaronder in Zuid-Korea en Mexico. Er zijn nu 27 webwinkels wereldwijd. Het Spaanse bedrijf is tevens van plan om hun e-commerce activiteiten in 2015 uit te rollen in Taiwan, Hongkong en Macau.

De Raad van Bestuur zal de aandeelhouders van Inditex vragen om 0,52 euro dividend per aandeel goed te keuren op de jaarlijkse algemene vergadering in juli. Het dividend markeert een jaar-op-jaar-groei van 7,5 procent. De winkelomzet in constante valuta steeg tussen 1 februari en 14 maart 2015 met 13 procent.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN