• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Kik en Tedi nemen 46 Duitse Charles Vögele-winkels over

Kik en Tedi nemen 46 Duitse Charles Vögele-winkels over

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De Duitse textielketens Kik en Tedi hebben afgelopen zaterdag 46 filialen van Charles Vögele in Duitsland overgenomen. Dat melden diverse media. Kik kreeg 32 filialen tot zijn beschikking, de overige 14 zijn voor Tedi.

Beide ketens hebben alle werknemers van de overgenomen filialen de mogelijkheid geboden onder hen verder te werken. Bij Kik is ongeveer 75 procent van het personeel ingegaan op dit aanbod, bij Tedi de helft.

Al bij de bekendmaking van de overname door de Italiaanse warenhuis operator OVS werd duidelijk dat die nieuwe eigenaar geen interesse had in de Duitse tak van het bedrijf. Daarmee verdween ook de merknaam volledig van de Duitse markt. De kopers mogen “onder voorbehoud van toestemming van de eigenaar onder hun eigen merknaam en bedrijfsmodel opereren”, aldus Charles Vögele eerder in een persbericht. Begin dit jaar werd al duidelijk dat de Zwitserse keten drie mogelijke kopers in Duitsland had gevonden.

Charles Vögele werd afgelopen november overgenomen door OVS. Reden voor de overname waren de slechte resultaten die het bedrijf al enige jaren op rij boekte. De retailer trok zich al terug uit de Belgische markt, maar daar is een derde van de winkels inmiddels al overgenomen. Ook in Nederland hebben de winkels een nieuwe eigenaar. In Duitsland beschikte Charles Vögele over 284 filialen.

Beeld: Kik Facebook

Charles Vogele