• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Kleine verhoging prognose Puma na sterk Q2

Kleine verhoging prognose Puma na sterk Q2

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het lijkt Puma SE voor de wind te gaan. De Duitse sportgigant heeft alweer een sterk kwartaal achter de rug. In het tweede kwartaal van het lopende boekjaar boekte het bedrijf een omzetstijging van bijna 17 procent naar 1,22 miljard euro, terwijl de vergelijkbare omzet met maar liefst 59,7 procent omhoogschoot naar 49,7 miljoen euro. De koers steeg als gevolg naar een recordhoogte.

Het bedrijf dankte de forse groei aan een terugkeer naar de Amerikaanse basketbalmarkt en een strategische overeenkomst met de Britse Premier League kampioen Manchester United die volgens Puma uitzonderlijke resultaten opleverde. Ook de gezonde groei in alle regio’s en productcategorieën droegen bij aan het positieve cijfers.

Puma rapporteerde tevens een operationele winststijging (EBIT) van 39 procent naar 80 miljoen euro in het tweede kwartaal en verbetering van de brutowinstmarge van ruim 49 procent.

In het eerste halfjaar realiseerde het sportmerk een omzet van 2,54 miljard euro, een stijging van 16,8 procent. De nettowinst nam met 46,3 procent toe naar 1,44 miljoen euro, terwijl de operationele winst met ruim 30 procent groeide naar 223 miljoen. De brutomarge steeg met meer dan 49 procent.

Per regio groeiden de Asia Pacific en Amerikaanse markten het mees,t met respectievelijk 25,4 procent en 18,1 procent in het eerste halfjaar. EMEA boekte een groei van 6,9 procent.

Puma rapporteerde de grootste stijging in het eerste halfjaar in de categorieën Sportstyle, motorsport en golf. Confectie en schoenen groeiden beiden met respectievelijk met 24,7 procent en 11,7 procent. De categorie accessoires deed het iets bescheidener met een groei van 8,6 procent.

Verwachtingen iets hoger dan voorheen

”Met deze ontwikkeling in eerste halfjaar en de huidige verwachtingen voor de tweede helft, hebben onze prognose voor het volledige boekjaar iets opgeschroefd en verwachten nu een verbetering van de omzet van ongeveer 13 procent tegen constante wisselkoersen en een operationele winst van tussen de 410 en 430 miljoen euro,” zei topman Bjorn Gulden in een persbericht. Puma had eerder een omzetprognose van 10 procent gemaakt, met een operationele winstprognose van tussen 395 en 415 miljoen euro.

Het bedrijf liet tevens weten dat de directie een ‘aanzienlijke’ groei van de nettowinst verwacht voor dit boekjaar.

Foto: Robert Ashcroft/Puma

Puma