• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Lenzing gaat 1 miljard dollar investeren in lyocell fabrieken

Lenzing gaat 1 miljard dollar investeren in lyocell fabrieken

Door Marjorie van Elven

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Oostenrijkse vezelproducent Lenzing gaat meer dan 1 miljard euro investeren in nieuwe lyocell productiefaciliteiten, zo meldt het bedrijf in een persbericht. Later dit jaar start Lenzing met de bouw van de grootste lyocellfabriek ter wereld in Prachinburi, Thailand. De fabriek zal eind 2021 zijn deuren openen en heeft een jaarlijkse productiecapaciteit van 100,000 ton.

"Tencel-lyocellvezels worden beschouwd als de maatstaf voor ecologisch verantwoorde vezels. Deze uitbreiding onderstreept hoe zeer we streven naar verbetering van de ecologische voetafdruk van de wereldwijde textielindustrie", zegt de CEO van de Lenzing Group, Stefan Doboczky, in hetzelfde persbericht.

Dit is het meest recente in een reeks van duurzame initiatieven. Vorige week kondigde Lenzing aan dat het bedrijf tegen 2030 klimaatneutraal wil worden. In mei startte Lenzing een samenwerking met Textile Genesis, een bedrijf uit Hong Kong dat blockchain technologie ontwikkelt zodat modemerken transparanter kunnen zijn over hun productieproces.

Lenzing