• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Lichte omzetdaling voor VF Corp in Q3

Lichte omzetdaling voor VF Corp in Q3

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De omzet van VF Corporation is in het derde kwartaal van het boekjaar met 1 procent gedaald naar 3,5 miljard dollar (3,2 miljard euro), te wijten aan de verzwakte economische omstandigheden in de retailomgeving. Dat heeft het Amerikaanse kledingbedrijf bekendgemaakt.

Het bedrijfsresultaat bedroeg 635 miljoen dollar (584 miljoen euro), een daling van 1 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De winst per aandeel steeg met 13 procent, of 16 procent bij constante wisselkoersen, naar 1,20 dollar (1,10 euro).

”We werken in een ongelijk, mondiaal economisch klimaat, wat in het bijzonder leidt tot trage retailomstandigheden in Amerika, onze grootste markt,” zegt VF Corp-CEO en voorzitter Eric Wiseman, over de resultaten. “We blijven ons sterk richten op operationele verbeteringen en het gebruikmaken van deze omstandigheden om de strategieën die duurzame groeikansen moeten creëren, te versnellen.”

Eind augustus rondde VF Corp de verkoop van haar Contemporary Brands tak, met merken als 7 For All Mankind en Ella Moss, af. Het verlies uit deze bedrijfsactiviteiten bedroeg in het derde kwartaal 5 miljoen dollar (4,6 miljoen euro).

De omzet uit VF Corp’s Outdoor & Action Sports merken bedroeg in het derde kwartaal 2,3 miljard dollar (2,1 miljard euro), een stijging van 2 procent ten opzichte van vorig jaar. De omzet uit denim daalde met 6 procent naar 701 miljoen dollar (645 miljoen euro). Imagewear zag de omzet met 3 procent dalen naar 282 miljoen dollar (259 miljoen euro) en de omzet uit sportkleding daalde met 13 procent naar 141 miljoen dollar (130 miljoen euro).

De internationale omzet steeg in het derde kwartaal met 5 procent, die in Europa steeg met 7 procent. In de regio Pacifisch Azië kwam de omzet 2 procent hoger uit dan vorig jaar en in de Verenigde Staten steeg de omzet met 3 procent. De internationale activiteiten droegen bij aan 41 procent van VF Corp’s totale omzet. De omzet uit e-commerce activiteiten groeide in het derde kwartaal met 18 procent.

VF Corp heeft haar verwachtingen voor het gehele fiscale jaar naar aanleiding van de derde kwartaalcijfers verlaagd. Het concern verwacht een omzetstijging van 2 procent naar ongeveer 12,2 miljard dollar (11,2 miljard euro).

Beeld: Wrangler Facebook

VF CORP
VF Corporation