• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Lululemon overtreft verwachtingen in Q3

Lululemon overtreft verwachtingen in Q3

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het derde kwartaal stond weer in het teken van herstel voor sport- en yogamerk Lululemon Athletica. Wall Street was aanvankelijk nerveus over de te verwachten resultaten, vooral gezien de toegenomen concurrentie binnen de categorie athleisure, maar werd aangenaam verrast door een forse stijging van de winst en omzet.

De nettowinst steeg van 53,2 miljoen dollar (49,6 miljoen euro) vorig jaar naar 68,3 miljoen dollar (63,4 miljoen euro), of 50 cent per aandeel. De omzet groeide met 13 procent naar 544,4 miljoen dollar (507,3 miljoen euro). Analisten hadden volgens Thomson Reuters een prognose gemaakt van een winst per aandeel van 43 cent op een omzet van 540 miljoen dollar.

Ondertussen steeg de vergelijkbare omzet - inclusief de online omzet - met 7 procent. Daarmee overtrof het merk de prognose van analisten met 1,6 procent.

CEO Laurent Potedvin zei in een conference call met analisten dat hij verwacht dat het bedrijf zijn targets voor de komende vijf jaar zal halen, waaronder een beoogde omzet van 4 miljard dollar over vijf jaar. Dat is bijna 2 miljard hoger dan het bedrijf vorig jaar had voorspeld.

Lululemon keurde tevens een inkoopprogramma van de eigen aandelen ter waarde van 100 miljoen dollar goed. Hiermee daalt het aantal beschikbare aandelen, waardoor de prijs per aandeel op den duur zal stijgen.Wall Street reageerde verheugd. De koers steeg op woensdag met 10 procent.

Lululemon