• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Luxe retailer Stylebop insolvent

Luxe retailer Stylebop insolvent

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Stylebop, het Duitse online luxe platform, is insolvent. Het is onduidelijk hoelang het bedrijf nog operationeel blijft. Algemeen directeur Mark Ralea vroeg eerder bij de rechtbank in Berlijn om de insolventie procedure te starten, zo meldt FashionUnited DE.

Eerder werd nog gemeld dat Stylebop de leveranciers had geïnformeerd dat het bedrijf zou stoppen in 2020. Op dat moment vroeg het bedrijf uitstel van betaling aan bij de leveranciers. Een overeenkomst met de leveranciers over het voortzetten van de activiteiten is niet bereikt, waardoor het bedrijf insolvent is verklaard.

Stylebop verkoopt meer dan 200 internationale luxemerken voor mannen en vrouwen op het platform en levert in meer dan 164 landen wereldwijd, zo meldt het bedrijf op de website. In 2018 kwam de omzet neer op 34,5 miljoen euro, wat werd veroorzaakt door een daling van meer dan 25 procent.

Editor's Note: bij publicatie werd vermeld dat Stylebop failliet was verklaard door een misverstand over het Duitse recht. Correct is: Stylebop is insolvent.

Stylebop