Luxottica Group trekt zich terug uit New Yorkse beurs

Luxottica Group, een van de grote eyewear groepen in de wereld, trekt zich vrijwillig terug van de beurs in New York, meldt de groep op hun website.

De groep meldt dat de keuze om zich terug trekken beïnvloed werd door drie factoren. Allereerst is de handel meer verplaatst naar Italië en betrof de handel in de Verenigde Staten maar 3.7 procent van het totaal. Daarnaast meldt het bedrijf de hoge kosten om wel op de New York Stock Exchange te handelen en de voordelen van het terugtrekken uit de beurs met betrekking tot de fusie met Essilor Group.

“Het terugtrekken van de NYSE is een onderdeel van onze activiteiten om de organisatie te reduceren de laatste twee jaren, specifiek vanwege het relatief lage niveau van handel in de Verenigde Staten. Het verzekert ons van kostenbesparing waar alle aandeelhouders van zullen profiteren,” aldus Leonardo del Vecchio, voorzitter van Luxottica. “We blijven ook toegewijd aan onze aandeelhouders in de Verenigde Staten, ook omdat de aandelen van het bedrijf verhandeld blijven worden op de Borsa Italiana, waardoor er liquiditeit voor alle investeerders beschikbaar blijft zonder de toegang van de Groep tot kapitaal te beïnvloeden.”

Beeld: Luxottica Facebook