• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Macintosh ziet online omzet met 25 procent stijgen in Q4

Macintosh ziet online omzet met 25 procent stijgen in Q4

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het was een zwaar laatste kwartaal voor de schoenenmarkt, vooral door een lichte daling van 4,5 procent van de Nederlandse schoenenmarkt en het warme najaarsweer. Maar de online omzet van retailer Macintosh deed het wel goed: er was een stijging van 25 procent.

Het moederbedrijf van Invito, Manfield en Scapino boekte een totale kwartaalomzet van 241,5 miljoen euro, wat neerkomt op een toename van ruim 5 procent. De mode-omzet van het bedrijf steeg met 2 procent van 182,8 miljoen euro vorig jaar naar 186,4 miljoen euro dit jaar (met een positief koerseffect van 3,8 miljoen euro). Offline ging het echter een stuk slechter dan online. Zo werd er offline een omzet van 166,6 miljoen euro geboekt, tegen 167 miljoen euro vorig jaar. Dat komt neer op een daling van 0,2 procent. Online ging het daarentegen een stuk beter, met een stijging van maarliefst 25,7 procent: de omzet steeg van 15,8 naar 19,8 euro.

CEO Kurt Staelens laat in een persbericht weten: “De groei van het marktaandeel had in 2014 bij Fashion een hoge prioriteit. Het vierde kwartaal werd echter gekenmerkt door warm najaarsweer, waardoor de verkoop van herfst- en wintermode achter bleef bij de verwachtingen, met hogere actiekortingen en margedruk tot gevolg. De positieve resultaatontwikkeling in Fashion tot en met augustus werd daardoor meer dan ongedaan gemaakt. Naast korte termijn actieprogramma’s, zijn winkel- en supply chain transformatieprogramma’s gelanceerd waarmee de performance van de Fashion activiteiten verder zal verbeteren.“

Het bedrijf laat weten dat de cross channel strategie zijn vruchten afwerpt in de voorlopige jaarcijfers. ‘De online omzetstijging van Fashion van 42,6 procent is significant beter dan het gemiddelde van de markt’, schrijft het bedrijf in het persbericht. De definitieve jaarcijfers 2014 worden in maart bekend gemaakt.

Macintosh