• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Mango verwacht omzet van 2,26 miljard euro in 2015

Mango verwacht omzet van 2,26 miljard euro in 2015

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het Spaanse modemerk Mango verwacht dit jaar een omzet 2,26 miljard euro te halen. Dat komt neer op een stijging van 2,01 miljard euro in 2014. Dat heeft Mango aan Europa Press laten weten.

De omzet zal met 9 procent stijgen, en is te danken aan de opbloei op de belangrijkste markten. In Spanje steeg de omzet bijvoorbeeld met 15 procent en in Frankrijk steeg de omzet met 20 procent. In Italië werd zelfs een groei van 30 procent geboekt, volgens de Spaanse krant Expansion.

Mango is van plan om meer mega stores te openen. In de afgelopen 2 jaar werden er al op 150 verschillende locaties van deze grote vestigingen gelanceerd. In 2016 wil het Spaanse merk nog 50 nieuwe filialen aan het winkelnetwerk toevoegen, zowel eigen winkels als franchise-vestigingen.

Meer dan 80 procent van de omzet van Mango komt van de internationale markten. De omzet uit e-commerce groeide in de afgelopen 3 jaar met 4 tot 10 procent.

Het Spaanse Mango opende in 1984 zijn eerste winkel in Barcelona. Op dit moment heeft de keten 2.700 winkels in 108 landen.

Onlangs liet Mango weten met een nieuwe strategie te komen: de collecties zullen iedere twee weken gaan wisselen. Ook komt er een maandelijkse reclamecampagne, wordt de website tweewekelijks vernieuwd en zullen de catalogussen verdwijnen.

Beeld: Mango


Mango