De kwakkelende Britse warenhuisketen Marks & Spencer is van plan zijn internationale uitbreiding stop te zetten en een aantal buitenlandse deuren te sluiten in een poging de winstdaling tegen te gaan.

CEO Steve Rowe zal in november de maatregelen uiteenzetten die een herstel tot gevolg moeten hebben. Eerder dit jaar noemde het bestuur al de mogelijke stuiting van het filiaal aan de Champs-Elysées in Parijs.

Na zijn aantreden dit voorjaar besloot Rowe direct de opening van een conceptstore in Amsterdam van de baan te schuiven. Ingewijden rekenen op de sluiting van buitenlandse filialen die grote operationele verliezen lijden.

Vlak na zijn aantreden introduceerde Rowe een nieuwe strategie om de mode- en meubelcategorieën nieuw leven in te blazen. Zo zouden de collecties verbeterd worden en de prijzen verlaagd in een poging klanten aan te trekken.

Deze maatregelen moeten echter nog hun vruchten afwerpen. Volgens Britse banken en effectenmakelaars zou de winst van Marks & Spencer dit jaar met 12 procent kunnen dalen naar 600 miljoen pond (698 miljoen euro).

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN