• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Marks & Spencer schrapt 525 banen

Marks & Spencer schrapt 525 banen

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

In een poging kosten te drukken en de infrastructuur van de warenhuisketen te simplificeren heeft Marks & Spencer aangekondigd 525 banen te willen schrappen op het hoofdkantoor in Londen.

Het Britse bedrijf zei ook dat het ongeveer 400 IT en logistieke functies in Londen permanent zal schrappen. Om dit allemaal te bewerkstelligen worden ongeveer 200 functies minder op contractbasis afgesloten, zullen andere functies op hun beurt verlopen en vallen er ook zo’n 260 ontslagen.

”M&S moet eenvoudiger en effectiever worden om het herstel en de uitbreiding van ons bedrijf te kunnen realiseren,” zei CEO Steve Rowe, die afgelopen week bekend maakte de internationale uitbreiding van Marks & Spencer voorlopig een halt toe te roepen. “M&S is te complex en inefficient geworden en dit voorstel is bedoeld om duplicatie te voorkomen; dat zal op zijn beurt leiden tot de verdwijning van onnodige kosten.”

Volgens het bedrijf zouden deze bezuinigingen een jaarlijkse operationele kostenbesparing van 1 procent van de Britse kosten kunnen opleveren.

Op de zeven hoofdkantoren van Marks & Spencer zijn ruim 3.500 personeelsleden werkzaam. Het bedrijf telt in zijn Britse winkels ruim 71.000 medewerkers.

Marks & Spencer