Michael Kors neemt exclusieve licentiehouder China over

Het modebedrijf Michael Kors neemt Michael Kors (HK) Limited over, de exclusieve licentiehouder van het bedrijf in China en andere rechtsgebieden in Azië over. Voor 500 miljoen dollar is het bedrijf overgenomen. Dat meldt Michael Kors bij de publicatie van de jaarcijfers.

Het licentiebedrijf genereerde een totale omzet van 197 miljoen dollar en had een netwerk van 91 winkels en 6 travel retail locaties in China, Hongkong, Macau en Taiwan. Voor het komende fiscale jaar zal het bedrijf naar verwachting voor 200 miljoen dollar bijdragen aan de netto-omzet in de detailhandel.

De CEO licht toe: "We zijn erg enthousiast over de overname van onze Greater China licentiehouder. We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt met onze gelicentieerde partner in deze regio, om de infrastructuur en het merk te bouwen, en de aanwezigheid van Michael Kors op de Chinese markt te laten groeien. Wij geloven dat ons merk bezig is met het krijgen van een sterk momentum in China. Het is de ideale tijd voor ons om ons bedrijf in dit gebied te integreren en te profiteren van het enorme groeipotentieel in deze regio."

"Wij geloven dat door het nemen van directe controle van deze markt, we beter kunnen profiteren van onze infrastructuur in Azië en een grotere impact hebben op de uitbreiding van onze activiteiten in deze regio", vervolgde Idol in de conference call naar aanleiding van de jaarcijfers.

In Azië steeg de omzet in fiscaal jaar 2016 met maar liefst 216,4 procent tot 65,5 miljoen dollar. Met wisselkoerscorrecties rapporteert Michael Kors een omzetstijging van 212,1 procent. In het afgelopen jaar is flink geïnvesteerd in de infrastructuur in Azië. "Wij geloven dat we in een sterk track record met een snel groeiende aanhang onder Chinese, Japanse, Koreaanse en Zuidoost-Aziatische consumenten," zei Idol in de conference call. "Dit maakt het een ideale tijd voor ons om directe controle van de China operaties, te integreren in ons bedrijf, en ontsluiten van het enorme potentieel in deze markt." De CEO denkt dat de Aziatische markt op termijn een omzet van 1 miljard dollar zal boeken, en dat de Chinese licentiehouder goed zal zijn voor 500 miljoen dollar.

Meer weten over de jaarcijfers van Michael Kors? Lees ook: Michael Kors ziet omzet stijgen in 2016

Beeld: Facebook Michael Kors

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN