• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Minder salaris voor directie Richemont

Minder salaris voor directie Richemont

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Net als Christopher Bailey, CEO van Burberry, moeten nu ook directieleden van Zwitsers luxe concern Richmont het met minder doen. Salarissen worden iets minder riant nu dat luxemerken het moeilijker hebben.

Richemont, moederbedrijf van merken als Cartier, Van Cleef & Arpels en Chloe, realiseerde in 2015 een eenmalige winststijging van 67 procent dankzij de verkoop van Net-a-Porter, maar zag de onderliggende operationele winst met 11 procent dalen. De omzet steeg met 6,4 procent, maar daalde tegen een vaste wisselkoers met 1 procent.

In zijn jaarverslag meldt de groep dat salarissen en bonussen van directeuren worden gebenchmarkt. “ Volgens de strategie worden directieleden beloond als het bedrijf ‘beter presteert dan de concurrentie, terwijl in tijden van matige prestaties de nodige aanpassingen worden gemaakt’.

Zo ontving CEO Richard Lepeu vorig jaar een salaris van 9,7 miljoen Zwitserse Frank (8,8 miljoen euro) ten opzichte van 14,3 miljoen Zwitserse Frank het jaar ervoor. Bernard Fornas, die tot eind vorig mede-CEO was, zag zijn jaarsalaris van 11,7 miljoen Zwitserse Frank naar 9,7 miljoen Zwitserse Frank dalen. Ondertussen zag ook CFO Gary Saage zijn salaris met 1,4 miljoen Zwitserse Frank krimpen naar 8,5 miljoen Zwitserse Frank.

Vaste vergoeding viel afgelopen jaar 8 procent lager dan het jaar ervoor, terwijl de variabele inkomsten - bonussen en incentiveplannen - 30 procent lager lagen. Ook voor het lopende boekjaar is Richemont van plan minder grote salarissen uit te keren, aldus het bedrijf.

Richemont