• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Minder verlies voor Hema in Q3

Minder verlies voor Hema in Q3

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Hema boekte in het derde kwartaal van het lopende boekjaar een beduidend kleiner nettoverlies van 1,6 miljoen euro, tegenover een verlies van 28,8 miljoen euro in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het bedrijf dankte het herstel aan de uitbreiding van het winkelnetwerk en de stijging van de omzet in bestaande filialen.

De omzet steeg met 3 procent naar 301 miljoen euro. De verkoop van kleding, huishoudelijke artikelen en verzorgingsproducten verliep beter, liet het bedrijf weten. Daarentegen groeide de verkoop van levensmiddelen minder hard.

”We hebben wederom een goed kwartaal achter de rug, ondanks het buitengewone warme weer in september,” liet topman Tjeerd Jegen weten aan persbureau ANP. “Het was in vijf van de dertien weken veel te warm voor kledingretailers.” Het lopende kwartaal is beter begonnen dankzij het koude weer eind november.

Voorlopig blijft het bedrijf echter kampen met verliezen, mede door de torenhoge rente dat het op zijn schulden moet betalen. Jaarlijks betaalt Hema een rente van 50 miljoen over een schuld van 700 miljoen euro.

Ondertussen blijft het bedrijf werken aan de verbetering van de bestaande vestigingen, en wordt er gekeken of de formules voor de buitenlandse filialen ook in de Benelux aanslaan. Voorts wordt het winkelnetwerk in bestaande buitenlandse markten - Duitsland, Spanje, Frankrijk en Groot-Brittannië - uitgebreid. Aan het assortiment wordt niet gesleuteld.

Beeld: Facebook Hema

HEMA