• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Aandeelhouders stemmen in met beursgang moederbedrijf Miss Etam

Aandeelhouders stemmen in met beursgang moederbedrijf Miss Etam

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

R&S Retail Group, het moederbedrijf van Miss Etam, heeft goedkeuring gekregen voor de beursgang. De plannen lagen er al, maar tijdens de algemene vergadering in de laatste week van het jaar stemden de aandeelhouders in met het voorstel.

Het beursgenoteerde vennootschap Dico zal na de overname van het moederbedrijf van Miss Etam R&S Retail Group heten. De beursnotering verloopt volgens een zogeheten reverse listing, waarbij een lege beurshuls wordt gevuld met activiteiten. Dico International zal 10 miljoen nieuwe aandelen gaan uitgeven tegen een aandelenprijs van 1,60 euro per aandeel. De waarde van R&S Finance wordt dan ook geschat op 16 miljoen euro. Onder de nieuwe naam R&S Retail Group zal het bedrijf zich in de toekomst richten op het overnemen van meer retail- en modeketens.

“R&S Retail Group ziet in de turbulente markt met veranderend consumentengedrag, de verdere verschuiving naar online en de vertraagde reactie van bestaande spelers als een goede voedingsbodem om te kunnen groeien,” schrijven Dico International, R&S Retail Group en investeringsmaatschappij Value8 in een gezamenlijk persbericht. “R&S Retail Group wil als consolidator in deze markt optreden en ziet de beursnotering als belangrijke stap in de voorbereiding op toekomstige activiteiten.”

R&S Retail heeft als doel het behalen van een omzet van 120 miljoen euro in 2017. Ook hoopt het bedrijf in dit jaar een EBITDA-niveau te hebben van 5 procent.

Tijdens de vergadering werden er tevens een nieuwe bestuurder en een nieuwe commissaris benoemd.

Miss Etam