• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Mogelijke beursgang Farfetch binnen drie jaar

Mogelijke beursgang Farfetch binnen drie jaar

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Jose Neves, oprichter en CEO van de luxe mode e-tailer Farfetch, gelooft dat een beursgang binnen twee tot drie jaar tot de mogelijkheden behoort. Dat zei hij in een interview met Reuters.

Farfetch, een platform waar consumenten toegang krijgen tot een breed assortiment luxe modeboetieks en kleinere exclusieve modemerken wereldwijd, werd in 2008 door Neves opgericht. De site begon met een klein aantal boetieks, maar telt inmiddels ruim 500 winkels, waaronder L’Eclaireur in Parijs.

Voordat een beursgang kan plaatsvinden, moet de lopende ronde investeringen afgerond worden. Het zal dus niet volgend jaar plaatsvinden, zoals Bloomberg onlangs rapporteerde. Afgelopen mei haalde het bedrijf nog 110 miljoen dollar op van diverse investeerders. Er zal stevig geïnvesteerd worden in nieuwe kantoren en nieuwe technologie.

Volgens Neves is het bedrijf nog steeds verlieslatend maar ‘is goed op weg om winstgevend te worden’. De omzet groeide in de afgelopen jaren met zo’n 60 procent per jaar. De laatste twee kwartalen namen toe en Neves verwacht dat dit tempo zal aanhouden.

Wat Farfetch onderscheidt van concurrerende bedrijven als Net-a-porter is dat het geen voorraad heeft. De omzet bestaat uit een percentage dat de e-tailer krijgt uit verhandelde items. Het bedrijf rekent kleinere e-tailers als Miinto in Scandinavië en Shoptiques in de Verenigde Staten ook tot zijn concurrenten.

Farfetch telt momenteel 12 kantoren en 1.200 werknemers. Het bedrijf verwacht dit jaar een handelsvolume van 800 miljoen dollar, tegenover 500 miljoen dollar in 2015.

Farfetch