Er is in de afgelopen twee jaar door private equity en venture capital fondsen wereldwijd in totaal 32,8 miljard pond (38,1 miljard euro) geïnvesteerd in retail en recreatie. Daarbij werd een groei van bijna 15 procent per jaar genoteerd door vastgoedadviseur Savills die het onderzoek publiceerde.

Het merendeel van de investeringen, namelijk 53 procent, werd in internet retail gedaan. De 2,13 miljard pond die het Chinese e-commerce platform Pinduoduo vorig jaar ophaalde behoort tot een van de grootste deals die in de afgelopen twee jaar plaatsvond.

Savills rapporteert dat investeringen in duurzame mode hard groeit, met een toename van het aantal deals tot nu toe met 52 procent op jaarbasis. Draagbare technologie, oftewel ‘smart jewellery’ groot ook snel, met totale investeringen in de afgelopen twee jaar van 432,6 miljoen pond (502,7 miljoen euro).

”Private equity en venture capital fondsen zijn vaak de eersten die opkomende concepten steunen, en door het geld te volgen kunnen we nieuwe, trendgedreven concepten kunnen identificeren die de retailbeleving totaal kunnen veranderen,” zegt Marie Hickey, Commercial Research Director bij Savills in het persbericht. Voorts wijst zij erop dat hoewel investeringen cruciaal zijn voor een merk, het consumentenbewustzijn nog altijd van uiterst belang is voor het succes van een merk. En de beste manier om dit te bereiken is, ondanks de uitdagingen voor de retailsector, een fysieke winkel te hebben.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN