• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Nog steeds het de meeste faillissementen in handel

Nog steeds het de meeste faillissementen in handel

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het aantal faillissementen daalden in de maand juli. Er werden 16 bedrijven minder failliet verklaar dan in juni. De meeste faillissementen worden echter nog steeds uitgesproken in de handel. Dat meldt CBS.

In totaal werden er 367 faillissementen uitgesproken in juli, waarvan 64 in de handel en 52 in de financiële dienstverlening. De handel en de financiële dienstverlening behoren tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in juli veel faillissementen uitgesproken in de vervoer- en opslagsector en de horeca.

Het aantal uitgesproken faillissementen, voor zittingsdagen gecorrigeerd, piekte in mei 2013. Daarna is er sprake van een dalende trend en bereikte het aantal faillissementen in augustus 2015 het laagste niveau sinds oktober 2008. Vervolgens liep het aantal faillissementen zes maanden lang bijna onafgebroken op, om daarna weer drie maanden te dalen. In juni was er sprake van een toename, maar in juli daalt het aantal faillissementen weer. Sinds mei 2013 is de trend dalend. In de eerste zeven maanden van 2016 is het aantal faillissementen bijna een vijfde lager dan in dezelfde periode van vorig jaar.

Beeld: FashionUnited, CBS

CBS