• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Omzet detailhandel stijgt voor tiende maand op rij

Omzet detailhandel stijgt voor tiende maand op rij

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De omzet van de Nederlandse detailhandel is in februari met 4 procent gestegen ten opzichte van dezelfde maand in 2016. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Het is de tiende achtereenvolgende maand waarin de detailhandel omzetgroei boekt.

Zowel de food- als de nonfoodsector zette in februari meer om. De omzet van die laatste kwam 1 procent hoger uit dan in februari 2016. Dat is volgens het CBS met name te danken aan prijsstijgingen, gezien 0,5 procent minder spullen werden verkocht. Met de foodsector erbij steeg het volume met 1,5 procent. Online werd in beide sectoren ruim 13 procent meer omgezet.

De omzet van kledingwinkels steeg in februari met 1 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Het is tevens de vijfde maand op rij waarin de kledingdetailhandel een omzetgroei boekt. Het aantal verkopen lag echter bijna 4 procent lager ten opzichte van februari 2016. De omzet van schoenen- en lederwaren kwam 8,4 procent lager uit dan in februari vorig jaar. In januari zette deze deelbranche al 1,6 procent minder om.

Verder blijkt dat online ruim 13 procent meer is omgezet dan in februari 2016. De omzet van webwinkels steeg met 15 procent, waar winkels waarvan de online verkoop een nevenactiviteit is, 10 procent meer omzetten.

Beeld: FashionUnited

Detailhandel