• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Omzet en winstgroei MKB-bedrijven in detailhandel vertraagd in 2018

Omzet en winstgroei MKB-bedrijven in detailhandel vertraagd in 2018

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

De detailhandel profiteerde in 2018 van de groei van de economie, woningmarkt, werkgelegenheid en consumentenbestedingen, zo schetst het Sectorrapport over MKB-bedrijven van accountantsorganisatie SRA. De winstgevendheid stond echter onder druk door onder andere de ‘de komst van nieuwe marktpartijen met flinterdunne marges’.

De omzet in de MKB-sector in Nederland steeg gemiddeld met bijna 10 procent. De winstgroei kwam neer op 16 procent. De detailhandel blijft achter met een omzetgroei van 7 procent en een winstgroei van 4,6 procent. De groei in winst is vertraagd ten opzichte van 2017, waar de winst nog met 10,7 procent toenam. 48 procent van de retailers had in 2018 een lagere winst dan in 2017. Het rapport van SRA legt nadruk op het feit dat kledingwinkels de omzet zagen toenemen, maar dat de winst juist afnam in de sector.

“De omzetgroei in de Nederlandse detailhandel trok aan, maar de winstgroei is opnieuw sterk gedaald. Het komt er vooral op aan hoe retailers omgaan met de structurele veranderingen in de branche,” aldus het rapport.

Detailhandel
MKB