• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Omzet Gap Inc. daalt met 3 procent in Q3

Omzet Gap Inc. daalt met 3 procent in Q3

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het Amerikaanse modeconcern Gap Inc., moederbedrijf van Gap, Banana Republic en Old Navy, zag de omzet in de maand oktober van boekjaar 2016 met 1 procent dalen. Over het gehele derde kwartaal daalde de omzet met 3 procent, met name het gevolg van zwakkere resultaten bij de merken Gap en Banana Republic.

In de oktobermaand kwam de omzet van Gap Inc. 1 procent lager uit op 1,2 miljard dollar (1,09 miljard euro). Dat is iets beter dan vorig jaar, toen de omzet in oktober met 3 procent daalde. De brand in het Gap-distributiecentrum in New York afgelopen september had volgens het bedrijf een negatieve impact van 3 procentpunten op de vergelijkbare omzet. De omzet van de merken Gap en Banana Republic daalde in oktober met respectievelijk 7 procent en 4 procent. Die van Old Navy nam echter toe met 3 procent.

”Terwijl we het kwartaal afsluiten, zijn we blij om aanhoudende positieve reacties van klanten op onze Old Navy-collecties te ontvangen,” aldus Gap Inc.-CFO Sabrina Simmons over de resultaten.

Over het gehele derde kwartaal van 2016 daalde de omzet met 3 procent, met inbegrip van een geschatte negatieve impact van 2 procentpunten door de brand in het distributiecentrum. In dezelfde periode vorig jaar kwam de omzet 2 procent lager uit. De omzet van zowel Gap als Banana Republic daalde in de periode met 8 procent, terwijl Old Navy zijn omzet met 3 procent zag groeien.

Op basis van de resultaten verwacht Gap Inc. dat de verwaterde winst per aandeel in het derde kwartaal uitkomt tussen de 0,50 dollar (0,45 euro) en 0,51 dollar (0,46 euro).

Beeld: Gap Facebook

Gap Inc