• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Omzet Gap Inc loopt met 2 procent terug in Q2 van 2016

Omzet Gap Inc loopt met 2 procent terug in Q2 van 2016

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het Amerikaanse modebedrijf Gap Inc, moederbedrijf van de merken Gap, Banana Republic en Old Navy, heeft de omzet in de maand juli van boekjaar 2016 met 4 procent zien dalen. De stijging is groter dan vorig jaar: toen ging het nog om een omzetdaling van 3 procent. Met name Banana Republic lijkt steeds verder weg te zakken.

Modemerk Banana Republic zag de omzet in de julimaand met 14 procent teruglopen, terwijl de daling in het voorgaande jaar nog 10 procent bedroeg. Ook bij Gap daalde de omzet, al betrof het een minder sterke daling dan vorig jaar. Waar de omzet vorig jaar juli nog met 7 procent was gedaald, daalde deze in het lopende financiële jaar maar met 4 procent. De resultaten van Old Navy waren gelijk gebleven aan die van het vorig jaar.

Gezien over het hele tweede kwartaal van het boekjaar 2016 daalde Gap Inc’s omzet met 2 procent: hetzelfde percentage als een jaar eerder. Ook hier lieten de resultaten van Banana Republic de sterkste daling zien: de omzet van dit merk ging met 9 procent omlaag. In het tweede kwartaal van 2015 daalde de omzet ook, maar destijds met 4 procent. Bij Gap, dat vorig jaar een omzetdaling van 6 procent moest incasseren, daalde de omzet met 3 procent. Old Navy, tot slot, zag de omzet noch stijgen noch dalen. De cijfers hebben geleid tot een verdere daling van 4 procent van Gap Inc’s koersprijzen.

Gebaseerd op de gepresenteerde resultaten verwacht Gap Inc dat de verwaterde winst per aandeel voor het tweede kwartaal van 2016 zal uitkomen op 0,30 dollarcent (0,27 eurocent) of 0,31 dollarcent (0,28 eurocent).

Beeld: Gap Facebook

Banana Republic
Gap
Gap Inc
Old Navy