Het warme weer in het derde kwartaal speelde ook Hema parten. De omzet viel 1,2 procent lager uit in vergelijking met vorig jaar met als belangrijkste oorzaak het aanhoudende warme weer in Noord-Europa, zo meldt het bedrijf in een persbericht. De gunstige weersomstandigheden in het vierde kwartaal zorgen voor een directe verbetering in de omzet.

Hema behaald een omzet van 304,4 miljoen euro aan omzet in het derde kwartaal. De like for like omzet daalde met 4,6 procent vanwege het uitzonderlijke warme weer en de overgang naar een nieuw e-commerce platform en distributiecentrum voor online bestellingen. De netto winst kwam meer op 2,7 miljoen euro terwijl dit vorig jaar in dezelfde periode neerkwam op 4,6 miljoen euro.

“In het derde kwartaal hebben we wederom een nettowinst geboekt en is onze brutomarge verder verbeterd. Het aanhoudende warme weer heeft echter een negatieve impact gehad op de omzet in het derde kwartaal. Hierdoor kwam de verkoop van winter artikelen zeer laat in het kwartaal pas op gang. Zonder deze tijdelijke effecten zien we dat onze groeistrategie resultaat heeft. Daarom blijven we ons richten op het verbeteren van onze marktpositie in de kernmarkten Nederland en België, e-commerce en versnelling van de internationale expansie,” aldus CEO Tjeerd Jegen in het bericht.

Hema maakt vandaag ook bekend dat Wilco Jiskoot en Marcel Boekhoorn zijn toegetreden tot de Raad van Commissarissen van Hema B.V. “Zij zijn de eerste leden van de nieuwe RvC van Hema onder eigenaarschap van Ramphastos (het bedrijf van Boekhoorn, red.). Het is het doel in in het eerste halfjaar van 2019 de RvC verder uit te breiden met nog eens drie leden.”

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN