• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Omzet Hermès stijgt 10 procent in 2014

Omzet Hermès stijgt 10 procent in 2014

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Christophe Lemaire heeft geen naar gevoel over te houden aan zijn tijd bij Hermès. Zijn ontwerpen voor het Franse modehuis hebben het in 2014 goed gedaan. Hermès verkocht het afgelopen jaar 12 procent meer prêt-à-porter mode en accessoires.

De totale omzet bedroeg 4,12 miljard euro, een stijging van 10 procent en 11 procent tegen constante wisselkoersen. Het bedrijfsresultaat bedroeg 1,3 miljard euro, een stijging van 7 procent.

In alle regio's waar Hermès actief is, zag het bedrijf de omzet stijgen. In Amerika groeide de omzet met 15 procent. Onder andere door het openen van winkels en shop-in-shops in de Verenigde Staten en in Brazilië. In Japan groeide de omzet in 2014 met 13 procent. Ook in de rest van Azië steeg de omzet met 13 procent. In Europa zag Hermès de inkomsten met 7 procent stijgen. Daar is het bedrijf blij mee, want in Europa heerst nog altijd een moeilijk financieel klimaat.

Het succes van Hermès komt de werkgelegenheid in Frankrijk ten goede. Het modehuis creëerde vorig jaar bijna zevenhonderd nieuwe banen, waaronder meer dan vierhonderd in Frankrijk, vooral op de verkoopafdeling en bij de productie-installaties. Aan het eind van 2014 had het concern 11.718 medewerkers, waarvan 7051 in Frankrijk.

Nadège Vanhee-Cybulski heeft creatieve stokje overgenomen van Christophe Lemaire

Toch was 2014 voor Hermès best een turbulent jaar. Afgelopen zomer kondigde hoofdontwerper Christophe Lemaire zijn vertrek aan. Hij werkte sinds 2010 bij het Franse modehuis, maar wil zich voortaan op zijn eigen merk richten. Nadège Vanhee-Cybulski heeft intussen het stokje van Lemaire overgenomen. De herfst- en wintercollectie voor 2015 en 2016 zal de eerste collectie van haar hand zijn voor Hermès.

Hermès denkt verder te groeien in 2015

Hermès verwacht dat 2015 nog steeds lastig gaat worden door economische, geopolitieke en monetaire onzekerheid over de hele wereld. Desondanks hoopt het modehuis aan het einde van boekjaar 2015 een omzetstijging van 8 procent te kunnen rapporteren.

Hermès