SMCP geniet van een goed momentum, zo blijkt uit het kwartaalverslag. In het derde kwartaal zag het moederbedrijf van Sandro, Maje en Claudie Pierlot de omzet met 14 procent stijgen bij gelijke wisselkoersen. De groep behaalde een omzet van 247,7 miljoen euro in het derde kwartaal.

De hoogste groei is te zien in geheel Amerika en de APAC-regio, 41,8 en 31 procent. De twee regio’s stuwden de internationale groei van 23,6 procent. In de EMEA-regio werd de omzet opgevoerd met 13,5 procent bij gelijke wisselkoersen. In het derde kwartaal was in alle regio’s de impact van wisselkoersen gezamenlijk maar 0,2 procent. In thuisland Frankrijk bleef de omzet nagenoeg gelijk met een daling van 0,1 procent en een omzet van 89,6 miljoen euro.

Sandro blijft voor de Franse groep het grootste merk als gekeken wordt naar de omzet. Het merk behaalde in het derde kwartaal een omzet van 118,9 miljoen euro dankzij een stijging van 10 procent. Maje liet echter de hoogste groei zien, 20,6 procent naar een bedrag van 98,4 miljoen euro. Claudie Pierlot behaalde een omzet van 30,4 miljoen euro dankzij een stijging van 10,1 procent.

SMCP meldt in het verslag dat de verwachting voor het gehele boekjaar bevestigd is. Aan het einde van het huidige financiële jaar verwacht de groep een omzetstijging van 13 procent. Op dit moment, in de eerste negen maanden, heeft het bedrijf al een omzetgroei van 15 procent gerealiseerd. Als de groei door blijft zetten in het vierde kwartaal zal SMCP voor het eerst in een boekjaar de omzetgrens van 1 miljard passeren.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN