• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Opnieuw slechte resultaten voor V&D

Opnieuw slechte resultaten voor V&D

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Warenhuis V&D heeft het nog steeds zwaar. Dit jaar verliest het bedrijf tientallen miljoenen, ondanks grote besparingen op huur- en loonkosten. Dat blijkt uit stukken die RTL Z in handen heeft.

Volgens de financiële stukken is de omzet weer gedaald, en ook onder de streep staat een negatief resultaat. Uit de cijfers tot en met november blijkt dat de omzet met 7 procent is gedaald. Het gaat om een bedrag van 24 miljoen euro, voor rente en belasting, maar inclusief ‘toegerekende kosten’.

Woordvoerder Edwin van Wijk laat aan RTL Z weten niet te reageren op de cijfers, ‘zeker niet als wij ze niet hebben gezien’. Volgens de woordvoerder zijn de cijfer op verschillende manieren uit te leggen, bijvoorbeeld met en zonder gesloten filialen. Wel erkent hij dat de resultaten belemmerd worden door de ontslagronde van dit jaar. "De kosten van het sociaal plan zijn fors. Dus dat we dit jaar verlieslatend zijn, is voor ons geen verrassing," vervolgt hij.

CEO John van der Ent liet eerder al weten dat 2016 het jaar van break even moet worden, om het jaar erna weer winst te kunnen maken. "Daaraan is niets veranderd,” zegt de woordvoerder tegen RTL Z. "We liggen op koers."

Sinds de overname door Sun Capital in 2010 heeft V&D geen enkel jaar meer winst gemaakt. Vorig jaar werd er een nettoverlies van 49 miljoen euro geboekt, met een omzet van 604 miljoen euro. V&D kwam in zwaar weer, toen het huur- en loonsverlagingen wilde doorvoeren om een faillissement te voorkomen. Het lukte uiteindelijk om met de meeste verhuurders huurafspraken te maken. De loonkosten konden worden bespaard door een ontslagronde, waar een rechtszaak met vakbonden aan vooraf ging.

V&D