• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Personeel V&D nog steeds in onzekerheid

Personeel V&D nog steeds in onzekerheid

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het is nog steeds niet zeker hoe de toekomst eruit ziet voor medewerkers van V&D. Ze horen pas in september of ze hun baan kunnen behouden of op zoek moeten naar nieuw werk. Dat meldt RTL Z.

In een interne mededeling van het warenhuis vraagt CEO John van der Ent het personeel om nog even geduld te hebben. “Natuurlijk begrijp ik dat dit voor iedereen een spannende tijd is en vind ik het vervelend dat jullie nog langer in onzekerheid moeten verkeren. Toch is zorgvuldigheid in dit geval belangrijker dan snelheid,” laat hij weten. Er heerst al zes weken radiostilte over de aangekondigde ontslagronde.

De CEO verwacht begin september duidelijkheid te kunnen verschaffen aan het personeel, en een aantal weken later horen ook de werknemers op het hoofdkantoor meer. Bij de reorganisatie staan in totaal 400 banen op de tocht.

In januari maakte V&D bekend 10 miljoen euro te willen besparen en wilde daarom de lonen verlagen. De vakbonden waren het daar niet mee eens en spanden een rechtszaak aan. De rechter gaf de vakbonden gelijk. Begin juli bereikte V&D –na maandenlang gesteggel- een akkoord met de vakbonden. De loonsverlaging ging van tafel, maar er moeten wel 400 werknemers vertrekken bij het warenhuis.

De directie bracht eerder zelf ook al offers, zo werd het aantal directieleden van 9 terug gebracht naar 4 leden. Ook CFO Jack Zantman vertrok bij het bedrijf.

V&D