• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Personeelstekort: 60 procent van retailers krijgt bezetting niet rond

Personeelstekort: 60 procent van retailers krijgt bezetting niet rond

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Een kassamedewerker. Credits: Beeld ter illustratie via Pexels

Het personeelstekort blijft retailers parten spelen. 3 op de 5 retailers (dus 60 procent) geeft aan de personele bezetting niet rond te krijgen, aldus een ledenpeiling van vereniging INretail. De peiling werd eerder deze zomer gedaan, zo vertelt een woordvoerder van INretail aan FashionUnited.

Uit de peiling komt naar voren dat onder andere verkoopfuncties in winkels lastig te vullen zijn. Het beeld dat naar voren komt uit de peiling van INretail staat niet op zichzelf. Zo meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in augustus dat nog 75 procent van de ondernemers in het algemeen een tekort aan arbeidskrachten ervaart. Ondernemers uit de detailhandel, maar ook in de horeca, ervaren het vaakst een tekort aan personeel, aldus het CBS.

Het belangrijkste gevolg van het personeelstekort is de hogere werkdruk. Dit is echter niet het enige effect. Eerder deze zomer werd gemeld dat het aantal arbeidsconflicten op de werkvloer toeneemt. Zo zijn er conflicten over loonsverhogingen en arbeidsvoorwaarden maar ook over concurrentiebeding als een werknemer besluit weg te gaan. In 2022 werd daarnaast al door de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde gewaarschuwd dat de personeelstekorten voor een hoger risico op overspannen werknemers zorgt.

Lees ook:
Werken in de Mode?
Bekijk duizenden leuke banen op de vacaturebank voor de mode >>
personeelstekort
Workinfashion