• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Peter Ingelse bemiddelaar V&D en vakbonden

Peter Ingelse bemiddelaar V&D en vakbonden

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Peter Ingelse gaat bemiddelen bij het hoog opgelopen conflict tussen V&D en de vakbonden. Hij is oud-voorzitter van de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam.

Bij het hoger beroep dat V&D een aantal weken geleden aanspande, gaf de rechter de partijen een laatste kans om er samen uit te komen. Ingelse werd toen al genoemd, maar hij leek aanvankelijk niet beschikbaar voor de klus. V&D en de vakbonden lieten eerder al weten achter gesloten deuren te onderhandelen.

Ingelse heeft veel ervaring met conflictbemiddeling. Hij heeft als rechter en raadsheer veel rechtszaken voorgezeten en is sinds 2009 voorzitter van de Ondernemingskamer. Vorige maand ging hij met pensioen.

V&D en de bonden hebben tot 30 juni de tijd om een oplossing te vinden voor het loonconflict. Het warenhuis stelde eerder dat er met het loonoffer zo’n 10 miljoen bespaard kan worden, en dat deze essentieel is om de toekomst van V&D veilig te stellen. De bonden willen dat het warenhuis op andere kostenposten bespaart.

V&D