• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Prognose PVH onder de maat

Prognose PVH onder de maat

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Ondanks hoger dan verwachte resultaten in het derde kwartaal, waarschuwde PVH Corp donderdag dat de winst en omzet in het vierde kwartaal lager zouden eindigen dan vorig jaar. Het Amerikaanse modeconcern weet de verwachte dalingen aan ongunstige wisselkoersen.

Het Amerikaanse modeconcern verwacht voor het vierde kwartaal een winst per aandeel van 1,13 tot 1,18 dollar (1,06 tot 1,11 euro) en een omzetdaling van ongeveer 1 procent. Analisten voorspelden volgens Thomson Reuters een winst per aandeel van 1,28 dollar en een omzetstijging van 0,4 procent. De koers daalde als gevolg met bijna 1 procent.

In het derde kwartaal steeg de omzet met bijna 4 procent naar 2,24 miljard dollar (2,10 miljard euro), voornamelijk dankzij sterke prestaties van de groothandel in Noord-Amerika. Daarentegen zag het bedrijf geen verbetering in verkeer naar en consumentenstekingen aan de merken Calvin Klein en Tommy Hilfiger in internationale toeristische locaties, aldus topman Emanuel Chirico.

De winst bedroeg in het derde kwartaal 126,2 miljoen dollar (118,7 miljoen euro), of 1,56 dollar per aandeel, een aanzienlijke daling vergeleken met 221,9 miljoen dollar of 2,67 dollar vorig jaar. Zonder eenmalige kosten meegerekend daalde winst per aandeel naar 2,60 dollar.

Zonder de ongunstige effecten van wisselkoersen mee te rekenen, steeg de omzet bij Calvin Klein met 10 procent, terwijl deze bij Tommy Hilfiger met 6 procent toenam.

PVH Corp