• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Ralph Lauren boekt beter dan verwacht Q1

Ralph Lauren boekt beter dan verwacht Q1

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Ralph Lauren overtrof verwachtingen van analisten in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar met een nettowinst van 64 miljoen dollar (58,8 miljoen euro) of 1,09 dollar per aandeel, vergeleken met 162 miljoen dollar vorig jaar. Analisten hadden een gemiddelde nettowinst van 1 dollar per aandeel voorspeld. Aandelen in het bedrijf stegen met 5,5 procent na bekendmaking van de resultaten.

De omzet in het eerste kwartaal daalde met 5 procent naar 1,6 miljard dollar als gevolg van de sterke dollar. Het Amerikaanse modebedrijf werkt momenteel aan een mondiale reorganisatie om marges en efficiëntie te verbeteren, en rekent op besparingen van zo’n 100 miljoen dollar. De reorganisatie snoept nu echter tientallen miljoenen dollars winst.

Ralph Lauren heeft, in tegenstelling tot veel andere modebedrijven, niet met prijzen gestunt. Volgens voorzitter en CEO Jacki Nemerov wil het bedrijf zo de kwaliteit van de producten waarborgen, maar dit leidt wel tot minder winst op de korte termijn.

Het bedrijf verwacht voor het tweede kwartaal een omzetstijging van 3 tot 5 procent - zonder de effecten van wisselkoersen meegerekend - en verwacht een groei van de jaaromzet met enkele cijfers.

Ralph Lauren