• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Ralph Lauren stelt teleur in Q3

Ralph Lauren stelt teleur in Q3

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Ralph Lauren Corp rapporteerde voor het derde kwartaal van het lopende boekjaar een groter dan verwachte omzetdaling als gevolg van het ongebruikelijk warme weer en minder toerisme in de Amerikaanse thuismarkt wegens de sterke dollar.

De Amerikaanse modegroep zag de omzet met 4,3 procent naar 1,95 miljard dollar (1,75 miljard euro) dalen, lager dan de 2,03 miljard dollar die analisten volgens Reuters hadden voorspeld. Ralph Lauren waarschuwde ook dat de omzet verder zou dalen tijdens de komende twaalf maanden. Aandelen in het bedrijf daalden als gevolg met ruim 18 procent.

De groep weet de omzetdaling deels aan ‘problemen met het productassortiment onder het Lauren label’. Ook de sterke dollar drukte de omzet. De omzet in de eigen winkels daalde met 7 procent, terwijl analisten een daling van 2,7 procent hadden voorspeld.

De nettowinst daalde ondertussen met bijna 40 procent naar 131 miljoen dollar (117,6 miljoen euro) of 1,54 dollar per aandeel. Exclusief bijzondere posten bedroeg de winst 2,27 dollar per aandeel.

Ralph Lauren verwacht voor het komende boekjaar tot eind april 2017 een omzetdaling van 3 procent. Voor het lopende vierde kwartaal verwacht het bedrijf dat de omzet met maximaal 2 procent zal dalen.

Ralph Lauren