Reebok keert terug naar omzetgroei, Adidas AG maakt verwachting waar in H1

Adidas AG heeft in het eerste halfjaar een omzet behaald van 11,392 miljard euro. Het bedrijf deed dit door een omzetstijging van 5 procent en 4 procent bij gelijke wisselkoersen. De groei sluit aan bij de verwachting die het Duitse bedrijf aan het begin van het boekjaar heeft uitgesproken, zo blijkt uit het financiële verslag van de groep.

Adidas AG is naast Adidas ook het moederbedrijf van Reebok. Bij Adidas nam de omzet in het halfjaar toe met 5 procent bij gelijke wisselkoersen terwijl de omzet bij Reebok afnam met 2 procent. Het netto inkomen bij de groep steeg met 14 procent naar 1,093 miljard euro in het eerste halfjaar.

De resultaten van de eerste zes maanden werden gestuwd door de groei in het tweede kwartaal. In die drie maanden nam de omzet met 4 procent toe bij gelijke wisselkoersen en het netto inkomen ging omhoog met 10 procent in vergelijking met het tweede kwartaal van 2018. In het tweede kwartaal keerde Reebok terug naar omzetgroei, zo blijkt uit het verslag. In de drie maanden nam de omzet toe met 3 procent bij gelijke wisselkoersen. Deze toename werd voornamelijk gestuurd door de ‘Classics’ categorie bij het merk, zo meldt Adidas AG. De groep behaalde in het tweede kwartaal door de resultaten van Adidas en Reebok een omzetgroei van 5 procent. Onder aan de streep kwam de omzet neer op 5,5 miljard euro.

Adidas maakt verwachting waar in eerste halfjaar met omzetgroei van 5 procent

De resultaten van het eerste halfjaar zorgen ervoor dat Adidas AG de verwachting voor het gehele boekjaar bevestigd. Het bedrijf verwacht een omzetstijging tussen de 5 en 8 procent bij gelijke wisselkoersen. Adidas AG CEO Kasper Rorsted geeft aan dat het bedrijf verwacht dat in het tweede halfjaar de stijging zal versnellen waardoor voldaan wordt aan de jaars verwachting. Het netto inkomen komt naar verwachting uit tussen de 1,8 en 1,9 miljard euro door een stijging tussen de 10 en 14 procent.

Beeld: Reebok hoofdkantoor via Adidas AG media centre

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN