• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Reflecta: “Toekomst vereist slimme software oplossingen”

Reflecta: “Toekomst vereist slimme software oplossingen”

PARTNER CONTENT
Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Hoe ziet de toekomst van fashion en wholesale organisaties eruit? De fashion industrie zal zo efficiënt en flexibel mogelijk moeten werken. Dat kan door businessprocessen te automatiseren en naadloos op elkaar aan te laten sluiten. Voor veel bedrijven is dit nog steeds ‘abracadabra’. Hoe fijn is het dan om een betrouwbare partner te hebben die het automatiseringsvraagstuk uit handen kan nemen? Frank Arnold, eigenaar van Reflecta Automation, vertelt er alles over.

Is Reflecta Automation de partner die wholesalers nodig hebben?

Ja, Reflecta is al 25 jaar de stabiele en innovatieve software partner voor de fashion branche. Ons bedrijf, ons team en onze consultants kennen de modebranche als geen ander. We begrijpen precies wat onze klanten willen en nodig hebben. De beste technische ondersteuning voor álle bedrijfsprocessen, van begin tot eind: dat is wat we bieden. Meedenken met en ontzorgen van de klant is daarbij ons uitgangspunt.

Reflecta levert de bedrijfssoftware XL-ENZ (spreek uit: Excellence). Vertel er eens wat meer over?

XL-ENZ is een meertalig ERP systeem speciaal gericht op de mode-, sport- en schoenenbranche. Onze software ontwikkelaars zijn dagelijks bezig om de software up to date te houden en van allerlei nieuwe functionaliteiten te voorzien. De interface – datgene wat de klant op zijn computerscherm ziet – werkt eenvoudig en ziet er mooi uit. Bovendien werkt XL-ENZ platform-onafhankelijk. Dit betekent dat het programma via een internetbrowser zowel op Windows als op Apple kan draaien. Hierdoor is een optimale samenwerking tussen alle afdelingen mogelijk en beschikt iedereen altijd over de laatste updates.

Hoe werkt XL-ENZ?

Alle denkbare bedrijfsprocessen zijn erin verwerkt: inkoop, verkoop, artikelbeheer, relatiebeheer, CRM, boekhouding, logistiek, managementinformatie, webshop, marketing, noem maar op. Daarnaast kan het pakket verder op maat gemaakt worden met keuzemodules. Omdat XL-ENZ is toegespitst op de fashion branche is het uitgerust met specifieke fashion componenten als kleuren, maten, seizoenen, pre-packs, materialen, kwaliteiten en EAN barcodes. Ook voorraadbewaking en kredietlimiet toetsing zijn standaard aanwezig.

Omnichannel, e-tailers, dropshipment… de ontwikkelingen razen maar door. Wat is dit allemaal en wat kunnen klanten ermee?

De grenzen tussen online en offline vervagen. Belangrijk is dat de consument, op welke manier hij ook shopt of service nodig heeft, op dezelfde manier wordt bediend. Omnichannel dus. Aanbiedingen, prijzen, beschikbaarheid van voorraad, retourneren: al deze zaken moeten via alle kanalen eensluidend gecommuniceerd worden. Alles moet perfect op elkaar zijn afgestemd. Maar let wel: digitaal succes begint bij de basis. Samenwerking met e-tailers zoals bol.com, Zalando, Wehkamp wordt dropshipment genoemd. Dit kan alleen als de digitale informatievoorziening optimaal is. Het ERP systeem moet gevuld zijn met de juiste gegevens. Onze klanten kunnen opgelucht ademhalen. Wij zijn namelijk expert op het gebied van geautomatiseerde koppelingen met alle mogelijke platformen.

Welke verbeterslagen kunnen er nog worden gemaakt?

Fashion ondernemers die werk maken van alle nieuwe kansen die de digitalisering biedt, zijn de winnaars van morgen. Met een goed ERP systeem als XL-ENZ kun je vanuit je kantoor in Nederland precies volgen hoe de productie in India, Turkije, Italië – of welk land dan ook – er voorstaat. 24 uur per dag, zeven dagen in de week. Ook valt met name in de logistieke handling nog veel winst te behalen. Voorinpakken, looproutes in het magazijn, scannen van barcodes en binnenkort RFID: allemaal zaken die nog vele malen beter kunnen en waar we met Reflecta hard aan werken. Slimme software oplossingen zijn de sleutel tot succes in de toekomst. Reflecta heeft die oplossingen.

www.reflecta.nl
Partner Content
Reflecta