• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Salvatore Ferragamo rapporteert positief H1

Salvatore Ferragamo rapporteert positief H1

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Geholpen door goede prestaties in China boekte Salvatore Ferragamo in het eerste halfjaar van het lopende boekjaar een omzetstijging van 4,4 procent (tegen een constante wisselkoers) naar 705 miljoen euro. Dat is net iets meer dan de prognose van analisten, die volgens Refinitiv SmartEstimates een omzet van 701 miljoen euro hadden verwacht.

Het Italiaanse modehuis zag tevens de bruto operationele winst met 2,1 procent toenemen naar 119 miljoen euro, en ook de nettowinst groeide met 2,4 procent naar 60 miljoen euro.

Tekenen van herstel zetten voort

Vorig jaar werd topvrouw Micaela Le Divelec Lemmi benoemd om het merk nieuw leven in te blazen. Dat deed zij door te concentreren op digitale communicatie met de consument en op nieuwe producten. De inspanningen hebben hun vruchten afgeworpen. In het tweede kwartaal steeg de vergelijkbare omzet – een belangrijke indicator – met 2,6 procent en groeide de omzet met 4,5 procent.

Voornamelijk dankzij China was de Asia Pacific markt de grote verdiener voor de groep. De omzet steeg hier in het eerste halfjaar met 8,4 procent, met een stijging van ruim 16 procent in China. In Europa, het Midden-Oosten en Afrika nam de omzet met 3 procent toe, terwijl deze in Noord-Amerika iets afnam met 0,4 procent. Dit had volgens Ferragamo te maken met lagere inkomsten door huurpanden. De Japanse markt bleef stabiel met een lichte stijging van 0,5 procent, maar in Noord- en Centraal-Amerika groeide de omzet met maar liefst 10,3 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De omzet uit lederwaren steeg met 6,8 procent, terwijl de schoenenomzet met 4 procent toenam. De categorie parfums zag dankzij een forse stijging in het tweede kwartaal als gevolg van gunstige levertijden de omzet met 6,4 procent stijgen.

De groep telt inmiddels 661 verkooppunten, waarvan 397 eigen winkels. In het eerste halfjaar steeg de omzet uit retailactiviteiten met 3,2 procent. De omzet uit groothandelsactiviteiten groeide met 7,7 procent.

Verwachtingen in lijn met eerste zes maanden

In een persbericht noemt Ferragamo de macro-economische en marktomstandigheden ‘blijvend complex’. De verwachtingen voor de tweede helft van het jaar zijn daarom grotendeels in lijn met de resultaten van de eerste zes maanden.

Foto's: Salvatore Ferragamo AW19 © Catwalkpictures.com

Salvatore Ferragamo