Salvatore Ferragamo S.p.A noteert in de afgelopen negen maanden een omzetdaling van 3,3 procent

De nettowinst en omzet van Salvatore Ferragamo S.p.A nam de afgelopen negen maanden verder af. De resultaten uit het derde kwartaal van hetzelfde boekjaar zijn iets gunstiger. Dit blijkt uit de gerapporteerde negen maanden resultaten van het Italiaanse modehuis eindigend op 30 september 2018. Het bedrijf noteerde de afgelopen negen maanden een totale omzet van 972 miljoen euro, een lichte daling van 3,3 procent. De nettowinst van het bedrijf kwam uit op 65 miljoen euro, 17,5 procent minder dan de 79 miljoen euro winst die het bedrijf in diezelfde periode vorig jaar schreef.

De verkopen van het Italiaanse modebedrijf kregen in het derde kwartaal van 2018 een kleine boost, zo blijkt uit de gepubliceerde resultaten. Salvatore Ferragamo noteerde in deze periode een lichte omzetstijging van 3,9 procent naar 298 miljoen euro.

Salvatore Ferragamo’s retailomzet daalde de afgelopen negen maanden 3,2 procent naar 627 miljoen euro. Volgens het modebedrijf valt dit te wijten aan de lagere seizoensverkopen. In het derde kwartaal van dit boekjaar daalde de retailomzet met 1,4 procent. De omzet uit groothandelsactiviteiten daalde de afgelopen negen maanden 3,1 procent bij naar 329 miljoen euro. In het derde kwartaal stegen de inkomsten uit de groothandel met 9,1 procent. Volgens het bedrijf als gevolg van verschoven leveringen van het tweede kwartaal naar het derde kwartaal.

Salvatore Ferragamo in 9M totale omzet van 972 miljoen euro, een lichte daling van 3,3 procent

In de regio Asia-Pacific, de grootste afzetmarkt van het bedrijf, nam de omzet de afgelopen negen maanden af met 1,9 procent naar 363,2 miljoen euro. De regio Europa noteerde in de afgelopen negen maanden een omzetdaling van 5,5 procent ten opzichte van dezelfde periode het jaar ervoor. Noord-Amerika noteerde in 9M 2018 een omzetdaling van 4 procent en de Japanse markt registreerde een daling van 0,4 procent. De omzet in Centraal- en Zuid-Amerika daalde met 3,6 procent.

De omzet van de grootste productgroep van het bedrijf, schoenen, daalde de afgelopen negen maanen 6,2 procent. De categorie handtassen en lederaccessoires liet een stijging van 1,9 procent zien. De categorie parfum groeide 2,6 procent.

Salvatore Ferragamo S.p.A. kondigde in de publicatie van de halfjaarresultaten al aan negatieve resultaten te verwachten, vanwege '‘wisselkoersen, een ongunstige retail kanalenmix en een moeilijke groothandel omgeving’. Het bedrijf sprak destijds de wens uit Salvatore Ferragamo te willen herlanceren en de processen te optimaliseren.

Beeld: Salvatore Ferragamo Facebook

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN