• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Salvatore Ferragamo verwacht minder harde groei

Salvatore Ferragamo verwacht minder harde groei

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Salvatore Ferragamo overtrof verwachtingen met een netto winststijging van 5 procent in het eerste kwartaal, maar zag de omzet met 2 procent dalen naar 321 miljoen euro. Dat meldt Reuters Thompson.

Het Italiaanse modehuis kampt nog steeds met de effecten van een afnemende economische groei in China, dalende olieprijzen en minder toerisme als gevolg van de terroristische aanslagen van vorig jaar. Het bedrijf anticipeert minder groei voor het lopende boekjaar, maar verwacht wel aanhoudende winstgevendheid.

”De groei zal niet zo fors zijn als in de afgelopen jaren, toen de Chinese economie en nieuwe markten nog grote kanten boden voor de industrie,” zei vertrekkend CEO Michele Norsa aan de vooravond van de show van het merk tijdens Milaan Men’s Fashion Week. Het merk zal zich eerder concentreren op de groei van de winstmarges dan op de omzet, omdat deze volgens Norsa moeilijker te voorspellen is.

Norsa, die al tien jaar Ferragamo aanstuurt, zal eind dit jaar het modehuis verlaten. Hij wordt opgevolgd door Eraldo Poletto, voormalig topman van het Italiaanse accessoiremerk Furla.

Salvatore Ferragamo