• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Sterk Q1 voor Nike, orders vallen tegen

Sterk Q1 voor Nike, orders vallen tegen

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Sportgigant Nike boekte in het eerste kwartaal van het nieuwe boekjaar een netto winststijging van 6 procent naar 1,25 miljard dollar (1,11 miljard euro) of 67 cent per aandeel. De omzet steeg met 8 procent naar 9,06 miljard dollar (8,06 miljard euro) dankzij grote vraag in alle markten, vooral naar damesmode.

De winstcijfers overtroffen de verwachtingen van Wall Street met 17 cent. Desondanks daalde de koers van het Amerikaanse bedrijf met 4,2 procent, vanwege zorgen om de toekomstige orders. Deze waren met een stijging van 5 procent minder hard gestegen dan analisten hadden verwacht.

De omzet van het Nike merk steeg met 10 procent naar 8,5 miljard dollar dankzij twee-cijferige groei in China en omstreken, West en Oost Europa en Japan. Het Converse merk zag zijn omzet met 4 procent stijgen dankzij forse groei in Noord-Amerika die iets compenseerde voor dalingen in Europa en Azië.

In een conference call met analisten gaf Nike topman Mark Parker toe dat er in de sportmode sector sprake is van toenemende concurrentie, met steeds meer nieuwe spelers in die markt. Hij bleef echter positief over de positie van Nike, die nog altijd het voortouw neemt met innovaties en volgens hem de ‘omvang en het vermogen’ heeft om te reageren op de ontwikkelingen.

Nike