Een dag na de beursgang van de nieuw gevormde Yoox Net-a-porter Group op de beurs van Milaan zijn de bedrijfsaandelen 6,74 procent meer waard, met 29,95 euro per aandeel. Dat meldt Women’s Wear Daily.

De luxe e-commerce groep had ruim voor de fusie van de twee luxe webshops een gecombineerde brutowinst van 60 miljoen euro binnen 3 jaar voorspeld, maar Federico Marchetti - de CEO van de gefuseerde groep- noemt dit nu ‘conservatief’. “Dit is een fusie tussen twee leiders op hetzelfde niveau,” aldus Marchetti, en voegt eraan toe dat de twee bedrijven elkaar ‘perfect aanvullen’.

Yoox Net-a-porter heeft 70 procent van zijn aandelen naar de beurs gebracht. De aandelen van Yoox, dat in 2009 naar de beurs ging, zijn sindsdien met 600 procent gestegen, aldus Marchetti.

Volgen Luca Solca, algemeen directeur bij Exane BNP Paribas, begint de uitdaging voor Yoox Net-a-porter nu pas. “Ik verwacht dat veel meer bedrijven digitaal zullen worden, omdat het een strategische zet is,” zei hij in een interview met WWD. “Warenhuizen en uitgevers worden snel wakker. Ik verwacht daarom een strijd, en de voorsprong die YNAP geniet wordt kleiner.”

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN