Suitsupply oprichter zou deel van zijn aandelen nu al verkopen

Suitsupply oprichter Fokke de Jong wil een deel van zijn zeggenschap in het mannenpakkenbedrijf overdragen aan ABN Amro Participaties, dat bericht Autoriteit Consument en Markt (ACM) onlangs. Tegenover Quote ontkent De Jong dat er sprake zou zijn van een aandelentransactie.

Het eigendom van Suitsupply is tot dusver in handen van Suit Supply TopCo BV, dat anderhalve maand geleden werd opgericht door De Jong, kort voordat hij zijn medeaandeelhouders uitkocht en Suitsupply weer volledig in zijn handen kwam. De oprichter heeft met zijn Fokke de Jong Holding op 12 november een verzoek ingediend om een deel van de aandelen over te dragen aan de investeringstak van de Nederlandse bank.

Het is nog niet bekend om hoeveel aandelen het gaat en welk bedrag er met de transactie is gemoeid. Ook is niet duidelijk waarom De Jong ervoor kiest ABN Amro Participaties te laten deelnemen in zijn bedrijf.

Tegenover Quote laat De Jong weten dat er geen sprake is van een verkoop van de aandelen. “Op dit moment zijn de onderhandelingen nog gaande, zowel met ABN Amro als met de ACM.” Waarover precies wordt onderhandeld, wil De Jong niet zeggen. “ABN Amro Participaties investeert in kansrijke Nederlandse ondernemingen, waarvan Suitsupply er eentje is. Wij hebben inderdaad de intentie om te investeren, maar wachten momenteel op het onderzoek van de ACM,” zo laat een woordvoerder van de staatsbank weten.

Vorige maand kocht De Jong externe investeerders Marcel Boekhoorn, Jeroen Schothorst en Ben Kolff uit, omdat hij grote groeikansen zag voor Suitsupply en daarom volledige controle wilde hebben. De Jong leende 35 miljoen euro bij de Amerikaanse investeringsmaatschappij H.I.G. Capital om de drie medeaandeelhouders uit te kunnen kopen. Ze hadden samen een belang van 33 procent.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN