Tegenvallende resultaten voor Vivienne Westwood in 2015

Vivienne Westwood heeft een tegenvallend jaar achter de rug. Het Britse modehuis boekte in het fiscale jaar 2015 een winst van 2,3 miljoen pond (2,76 miljoen euro), tegenover 3 miljoen pond (3,6 miljoen euro) in 2014. De omzet steeg in 2015 echter wel met 5,6 procent naar 33,8 miljoen pond (40,6 miljoen euro), zo maakte het luxebedrijf onlangs bekend.

Volgens het modeconcern, opgericht door ontwerpster Vivienne Westwood, is de sterke winstdaling te wijten aan een ‘zeer uitdagend jaar’. “De marges staan nog steeds onder druk als gevolg van de huidige omstandigheden in retail,” meldt het bedrijf in een verklaring.

De omzetstijging is volgens Vivienne Westwood, dat onder andere kleding, lederwaren, sieraden en huishoudartikelen produceert, te danken aan zowel retail- als groothandelsactiviteiten. De omzet uit detailhandelsverkopen steeg in het afgelopen boekjaar met 10 procent, de omzet uit groothandelsactiviteiten daalde licht met 4,57 procent. De brutowinst steeg in 2015 met 7,8 procent naar 16,6 miljoen pond (19,9 miljoen euro).

Om de tegenvallende resultaten om te draaien, blijft Vivienne Westwood zich richten op het verbeteren van bestaande winkels en het introduceren van nieuwe concepten en ontwerpen. Daarnaast wil het merk verder uitbreiden. “We hebben de ambitie om nog beter aanwezig te zijn op relatief nieuwe markten als China en de Verenigde Staten en het martkaandeel in bestaande gebieden als Frankrijk, Italië en Japan te vergroten,” aldus het concern.

Beeld: Vivienne Westwood Facebook

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN